Nevoie mare de sânge la Hematologie

Este criză de sânge în toată țara, iar în Olt cadrele medicale fac apel pentru donare. Cea mai mare nevoie de lichid salvator o au bolnavii de la Secțiile Hematologie, Oncologie și Ortopedie. Probleme mari sunt și în ceea ce privește asigurarea concentratului trombocitar, care este vital pentru bolnavii cu tulburări de coagulare.


 Sunt oameni cu boli grave, a căror viață depinde de o transfuzie de sânge. În prezent, se așteaptă chiar și câteva zile pentru o pungă de sânge. Și asta pentru că e criză în toată țara, după ce, în pandemie, numărul donatorilor a scăzut foarte mult. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slatina fac apel la cei care vor să salveze o viață să meargă la Centrul de Transfuzie Sanguină, pentru donare. Și bolnavii care au probleme de coagulare a sângelui sunt în pericol, din cauza acestei crize.
Ce înseamnă prelungirea așteptării pentru un bolnav care are nevoie de o transfuzie?
Donarea de sânge este benefică pentru organism, spun cadrele medicale. În plus, donatorii au ocazia să își verifice starea de sănătate în acest fel.
Anual, la Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina sunt înregistrate între 7.000 și 8.000 de donări. Mai puțin de jumătate dintre donatori sunt persoane care fac periodic acest gest. În perioada pandemiei, numărul lor a scăzut însă foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *